Λίγες ώρες πριν από την απογευματινή σύσκεψη του προέδρου Χριστόφια με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την οικονομία, τα σχόλια της αντιπολίτευσης στις κυβερνητικές αντιπροτάσεις προς την τρόικα είναι αρνητικά.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε στο ΡΙΚ ότι από μια πρώτη ανάγνωση διαπιστώνεται ότι στα βραχυπρόθεσμα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα «περιλαμβάνονται οι συνταγές που οδήγησαν την Κύπρο στα σημερινά αδιέξοδα».

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης δεν θα πείσουν την τρόικα και έκανε λόγο για προχειρότητες. Πολύ φοβούμαι, είπε, ότι «η τρόικα θα γελά με τις αντιπροτάσεις μας». Τόνισε, επίσης, ότι στις αντιπροτάσεις «γίνεται φοροεπιδρομή, η οποία θα σκοτώσει τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι στις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης υπάρχουν μέτρα που κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, όπως το θέμα της ΑΤΑ, του δέκατου τρίτου, και της φορολόγησης κάποιων επιδομάτων.

Αντίθετα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης, χαρακτήρισε «δίκαιο και ισορροπημένο το πακέτο των αντιπροτάσεων».

Η κυβέρνηση, είπε, αντιπροτείνει ισόποσες προσεγγίσεις με πιο δίκαιο τρόπο. Επέκρινε, επίσης, τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ ότι «ελαφρά τη καρδία θεωρούν ότι τα προβλήματα θα λυθούν με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που έφερε τη σημερινή κρίση».