Ένα σπάνιο δυστύχημα, συνέβη χτες το βράδυ στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας, Σερεμιέτεβο.

Το αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας ΑΕΡΟΦΛΟΤ, με προορισμό την Αθήνα, τη στιγμή που βρίσκονταν στο διάδρομο απογείωσης, «συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο», όπως μεταδόθηκε αμέσως στον πύργο ελέγχου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και διαπιστώθηκε ότι στο διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης βρέθηκε το πτώμα ενός ανθρώπου που επλήγη από το σασί του αεροσκάφους.

Οι εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρίας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι το πτώμα που βρέθηκε ανήκει σε πολίτη της Αρμενίας, ο οποίος είχε απελαθεί όπως αποδείχτηκε από την Ισπανία και επέστρεφε στην Αρμενία μέσω Μόσχας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο αεροδρόμιο, προφανώς επιχείρησε να βρει τρόπο να μη φτάσει στην Αρμενία, διέφυγε της προσοχής των ανδρών ασφαλείας και βρέθηκε στον αεροδιάδρομο όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο επικεφαλής της «ΡΟΣΑΒΙΑΤΣΙΑ», Αλεξάντρ Νεράτκο, επιβεβαίωσε ότι το θανάσιμο πλήγμα που δέχτηκε ο άτυχος άνδρας, «ήταν από το αεροσκάφος της ΑΕΡΟΦΛΟΤ που εκτελούσε το δρομολόγιο προς την Αθήνα», ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή ανεξάρτητων επεισοδίων της αεροναυπηγικής, Βαλέρι Πόστνικοφ, τέτοια δυστυχήματα είναι τόσο σπάνια που μπορούν να συμβούν «μια φορά στα εκατό χρόνια».