«Είμαστε πολύ καλά ευτυχώς» λέει ο Έλληνας αργυροχρυσοχόος Όθωνας Μοίρας, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η κοινωνία της πόλης είναι συγκλονισμένη από το τρομοκρατικό χτύπημα, που έγινε στο κέντρο της αυστραλιανής μεγαλούπολης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, άνδρας μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους και οδηγούσε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες αερίου, το οποίο έπιασε φωτιά. Η αστυνομία της Μελβούρνης ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει την επίθεση αυτή ως τρομοκρατική. Ο δράστης, σομαλικής καταγωγής και «γνωστός» στις υπηρεσίες Πληροφοριών, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς και αστυνομικούς στην Μπερκ Στριτ στο κέντρο της Μελβούρνης και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους, σκοτώνοντας τον έναν επιτόπου, προτού τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να τον θέσουν υπό έλεγχο.

Λίγο αργότερα, άφησε και ο ίδιος την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Ο Όθωνας Μοίρας ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό και περιέγραψε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όσα συνέβησαν: «Είμαστε πολύ καλά ευτυχώς… Είχα περάσει από το σημείο πριν από τρία λεπτά , καθώς ο χώρος εργασίας μου βρίσκεται στα 100 μέτρα από το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό. Ακούσαμε την έκρηξη του αυτοκινήτου και τους πυροβολισμούς. Ο τρομοκράτης κρατούσε μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας πέθανε και οι άλλοι δύο είναι σοβαρά. Τον δράστη τον τραυμάτισαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Η αστυνομία επιτέλεσε θαυμάσιο έργο. Οι αστυνομικοί έκλεισαν αμέσως τα γύρω στενά και κατέφθασαν αμέσως τα ελικόπτερα. Το εντυπωσιακό είναι πως παράλληλα εστάλησαν σε όλους μας, μαζικά, SMS από την αστυνομία, προκειμένου να μας ενημερώσουν για τα στενά από τα οποία απαγορεύεται να περάσουμε».

Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.