Η βρετανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί συμφωνία για το Brexit, που θα διαχωρίζει τη Βόρεια Ιρλανδία από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω «σκληρού συνόρου» στη θάλασσα της Ιρλανδίας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας Jeremy Wright.

Οι δηλώσεις του έγιναν μετά την ανακοίνωση του DUP, του κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, που στηρίζει την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, το οποίο δήλωσε θορυβημένο από τις διαπραγματεύσεις της και τόνισε πως δεν θα στηρίξει συμφωνία για το Brexit που να χωρίζει το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχουμε καταλάβει την ανησυχία που έχουν εκφράσει το DUP και άλλοι σχετικά με το σκληρό σύνορο στη θάλασσα της Ιρλανδίας, το συμμεριζόμαστε και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε συμφωνία που εμπεριέχει μία τέτοια πρόβλεψη» δήλωσε ο Wright στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο εκπρόσωπος του DUP Sammy Wilson, μιλώντας επίσης στο βρετανικό δίκτυο, δήλωσε πως, όπως το αντιλαμβάνεται το κόμμα, η διαπραγματευτική θέση της Τερέζα Μέι συνιστά προδοσία.

«Αυτό για εμάς είναι αθέτηση της υπόσχεσης που είχε δοθεί, πως δεν θα αποκοπούμε από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο» πρόσθεσε.