Επιστολή προς την Τερέζα Μέι απευθύνει το κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας- κυβερνητικός της εταίρος- προειδοποιώντας πως δεν θα υποστηρίξει συμφωνία για το Brexit που θα διαχωρίζει τη Βόρεια Ιρλανδία από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το Reuters, θέλει τελωνειακό σύνορο στη θάλασσα της Ιρλανδίας, ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία αναφορικά με την περίοδο μετά το Brexit και τις σχέσεις των δύο χωρών, σύμφωνα με επιστολή της Μέι που έφτασε στα χέρια της εφημερίδας «London Times».

Την ώρα που απομένει λιγότερο από πέντε μήνες, πριν το επίσημο διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ, στις 29 Μαρτίου, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 95%, όπως σημειώνει το Reuters. Ωστόσο αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει πως το θέμα του συνόρου μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας παραμένει «αγκάθι». Βρετανοί επιχειρηματίες ζήτησαν τη διενέργεια δημοψηφίσματος, με ερώτημα την αποχώρηση από την ΕΕ με τους όρους της συμφωνίας που ελπίζει να πετύχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τερέζα Μέι ή την παραμονή στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία είχε προειδοποιήσει προ ημερών και βουλευτής του βορειοϊρλανδικού κόμματος, που στηρίζει την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι. «Φαίνεται πως κατευθυνόμαστε στη μη συμφωνία» έγραψε ο βουλευτής Jeffrey Donaldson του βορειοϊρλανδικού DUP στο Twitter, εκτιμώντας πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές πριν το Brexit, το «διαζύγιο» Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ.