Δύο μητέρες κυοφόρησαν το ίδιο μωρό

Πρωτοποριακή μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης οδήγησε στο πρωτοφανές αποτέλεσμα


ΚΟΣΜΟΣ
19:26
03/11/2018
Δύο μητέρες κυοφόρησαν το ίδιο μωρό
5
loading

Για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά, δύο μητέρες κυοφόρησαν το ίδιο μωρό: η Άσλεϊ Κάουλτερ γέννησε ένα αγοράκι το οποίο είχε κυοφορήσει όχι μόνο εκείνη αλλά και η σύζυγός της Μπλις Κάουλτερ, χάρη σε μια πρωτοποριακή μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η μέθοδος, που αποκαλείται Effortless Reciprocal IVF [ελληνική απόδοση: Αβίαστη Αμοιβαία Εξωσωματική Γονιμοποίηση], έδωσε τη δυνατότητα στην Μπλις να κυοφορήσει ένα δικό της έμβρυο. Στη συνέχεια, το έμβρυο τοποθετήθηκε στη μήτρα της Άσλεϊ, όπου αναπτύχθηκε μέχρι τον τοκετό: τον Ιούνιο γεννήθηκε ο υγιέστατος Στέτσον, με βάρος περίπου 3,7 κιλά.

Το ζευγάρι από το Τέξας επιδίωξε αυτή τη μέθοδο επειδή αναζητούσε έναν τρόπο με τον οποίο θα εμπλέκονταν και οι δύο στην εγκυμοσύνη. Αν χρησιμοποιούσαν απλώς έναν δωρητή σπέρματος, αυτό θα σήμαινε ότι μόνο η μία από τις δύο θα μπορούσε να κυοφορήσει το μωρό - τότε η άλλη σύντροφος απλώς θα το υιοθετούσε, λέει η 29χρονη Άσλεϊ.

Όμως ένα φιλικό τους πρόσωπο τις παρέπεμψε στην δρα Κάθι Ντούντι, μια ειδικό στην Κλινική Γονιμότητας C.A.R.E. στο Τέξας που είχε κάνει παρόμοια εργασία με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Η Ντούντι σκέφθηκε να εμπλέξει και τις δύο μητέρες, μια ιδέα που άρεσε αμέσως στις Κάουλτερ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ήθελα να γίνω μητέρα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου», λέει η Άσλεϊ. Η Μπλις, 37 ετών, προσθέτει πως δεν έβρισκε την ιδέα να μείνει έγκυος πολύ ελκυστική - μέχρι που γνώρισε και ερωτεύθηκε την Άσλεϊ και στη συνέχεια έμαθε ότι θα μπορούσε να έχει ένα δικό της μωρό χωρίς να το κυοφορήσει.

Τον Αύγουστο του 2017, οι γιατροί πήραν ωάρια από την Μπλις και τα γονιμοποίησαν στο εργαστήριό τους με σπέρμα δότη. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν τα γονιμοποιημένα ωάρια σε ένα κύτταρο INVO (INVOcell) όπως το αποκαλεί η Ντούντι και το τοποθέτησαν στον τράχηλο της Μπλις για πέντε ημέρες μέχρι να σχηματιστεί ένα έμβρυο.

«Ήταν τόσο συναρπαστικό να ξέρω πως μεγάλωνα το δικό μου βιολογικό παιδί μέσα μου», λέει η Μπλις.

Στη συνέχεια το έμβρυο εμφυτεύθηκε στη μήτρα της Άσλεϊ. Περίμεναν δέκα ημέρες ώσπου να βεβαιωθούν ότι η μετάβαση μπορούσε να λειτουργήσει.

«Ήταν οι πιο μεγάλες μέρες στις ζωές μας - καμία δεν το είχε κάνει πριν, επομένως δεν ξέραμε αν θα λειτουργούσε», λέει η Άσλεϊ.

Όταν η Ντούντι τους είπε τα καλά νέα, «βάλαμε τις φωνές από τη χαρά μας», λέει η Άσλεϊ.

«Όταν μάθαμε ότι είμαστε έγκυες, η προσοχή μας ήταν εστιασμένη στο γεγονός [ότι θα γινόμασταν μητέρες]», είπε η Άσλεϊ. «Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι είχαμε κάνει κάτι που δεν είχε κάνει κανείς άλλος πιο πριν».

Τυπικά, η Ντούντι επέβλεψε ένα είδος εξωσωματικής γονιμοποίησης στο οποίο η γυναίκα που δίνει το ωάριο είναι και εκείνη που κυοφορεί. Στην περίπτωση των Κάουλτερ, η Μπλις έδωσε τα ωάρια και η Άσλεϊ κυοφόρησε το μωρό μέχρι το τέλος.

Η μέθοδος δεν απαίτησε πολλή εργαστηριακή εργασία αφού το έμβρυο είχε αρχίσει να αναπτύσσεται στο σώμα της Μπλις, άρα τελικά κόστισε κάπου 50% λιγότερο σε σύγκριση με την παραδοσιακή εξωσωματική γονιμοποίηση, λέει το ζευγάρι, προσθέτοντας πως η παραδοσιακή εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να φθάσει έως τα 30.000 δολάρια. Για αυτές κόστισε λιγότερο από 15.000 δολάρια.

Και, ο νέος τύπος εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλάζει το παιχνίδι για ζευγάρια ιδίου φύλου όπως εκείνες, που επιθυμούν να έχουν και οι δύο σύντροφοι ρόλο στην εγκυμοσύνη. Θέλουν και άλλοι γονείς να γνωρίζουν πως υπάρχει διαθέσιμη επιλογή.

«Είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να εμπλακούν και οι δύο στη σχέση», λέει η Άσλεϊ.

Το ζευγάρι λέει πως μπορεί ο Στέτσον, που είναι τώρα σχεδόν πέντε μηνών, να έχει το DNA μόνο της Μπλις, όμως η προσωπικότητά του έχει κάτι και από τις δυο. «Έχει δυνατή φωνή, ακριβώς όπως και εγώ», λέει γελώντας η Άσλεϊ.

«Ανησυχούσαμε ότι δεν θα συνδεόταν μαζί μου επειδή έχει το DNA της Μπλις», λέει η Άσλεϊ. «Τώρα που είναι εδώ, είμαστε κολλητοί. Όλα εκείνα για τα οποία ανησυχούσα εξανεμίστηκαν.»

«Είμαστε πολύ, πολύ ευτυχισμένες», λέει η Μπλις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ffgggg

  Ανωμαλία = παραπάνω κονομα.

 2. avatar Red pill

  Εμένα αυτά μου θυμίζουν Ναζιστικά ιατρικά πειράματα. Και εκείνα για "καλό σκοπό" γίνονταν. Εγκλήματα κατά της φύσης και της ανθρωπότητας...

 3. avatar Γιάννης Βεροιώτης

  Ανοησίες για να μήν αναφέρω κάποια άλλη κλασσική λέξη. Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 80 όταν οι κλίβανοι και τα καλλιεργητικά υλικά υστερούσαν σημαντικά των σημερινών. Η τοποθέτηση του εμβρύου στην πρώτη κυρία δεν γίνεται στη μήτρα αλλά στο θόλο του κόλπου. Η πρώτη γυναίκα δεν κυοφορεί το παιδί αλλά απλώς προσφέρει τον κόλπο της ως υποκατάστατο του κλιβάνου που χρησιμοποιείται στα εργαστήρια της εξωσωματικής γονιμοποίησης για 5 ημέρες. Αντίστοιχο αποτέλεσμα θα είχαν εάν το τοποθετούσαν στο στόμα, τη μασχάλη, ή το ορθό της γυναίκας. Τη θερμοκρασία του σώματος χρειάζεται η κυψέλη που τοποθετείται το έμβρυο με τα αντίστοιχα θρεπτικά υλικά. Η εγκυμοσύνη αρχίζει από τη στιγμή που το εμβρυο εμφυτευθεί στη μήτρα. Η μέθοδος αυτή εγκαταλείφθηκε επειδή τα ποσοστά θετικών αποτελεσμάτων ήταν αστεία έναντι των αποτελεσμάτων της κλασσικής εξβσωματικής γονιμοποίησης.Οπως αντιλαμβάνεσθε η ιστορία είναι μαμούκαλα για να ικανοποιήσουν το ναρκισισμό τους. Το παιδί κυοφορήθηκε μόνο από τη δεύτερη γυναίκα.Αυτά για ενημέρωση.

 4. avatar Βέβαια οι ιστορίες

  των ανώμαλων που αποκτούν οικογένεια με αφύσικο τρόπο περιλαμβάνουν αφηγήσεις αποκλειστικά ωραιοποιημενες. Ούτε λόγος για τους πόνους, την μοναξιά, τις ενοχες, τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που περιλαμβάνει η μητρότητα. Κοντολογίς ας γίνουμε όλοι ανώμαλοι γιατί τότε όλα είναι μαγικά τέλεια

 5. avatar Λουκάνικος

  Ουστ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει