Να εξετάσει το περιεχόμενο της αντιισλαμικής ταινίας που έχει προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων και βίαιων επεισοδίων ζήτησε από τον ιστότοπο Youtube ο Λευκός Οίκος. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε: «Επικοινωνήσαμε με το YouTube για να τους επιστήσουμε την προσοχή στο βίντεο και να τους ζητήσουμε να ερευνήσουν αν παραβιάζει τους όρους χρήσης».

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ είχε εκτιμήσει ότι η προβολή της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» (Innocence of Muslims) δεν μπορεί να απαγορευθεί από την αμερικανική κυβέρνηση εξαιτίας του πρώτου άρθρου του αμερικανικού Συντάγματος που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης.

«Η προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, ακόμη και όταν πρόκειται για προσβλητικό λόγο, αποτελεί μια θεμελιώδη αρχή της δημοκρατίας μας», είχε πει χαρακτηριστικά ο Κάρνεϊ.

«Όμως παρόλα αυτά μπορούμε να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε αυτό που θεωρούμε προσβλητικό. Και έχουμε υπάρξει ξεκάθαροι σε αυτό το σημείο», υπογράμμισε ο ίδιος.