Το Βελιγράδι σέβεται την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, υπογραμμίζοντας ότι θα καταβάλει προσπάθειες, ώστε οι σχέσεις των δύο χωρών να αναβαθμιστούν σε υψηλότερο επίπεδο.

«Σέβομαι την απόφαση για την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου. Προς το συμφέρον μας είναι οι καλές σχέσεις και ο καθένας έχει την επιλογή του. Και με τις άλλες χώρες της περιοχής πρέπει να αναζητήσουμε κοινό έδαφος και να μετατρέψουμε την εγγύτητα σε δύναμη και όχι αδυναμία» ανέφερε ο κ. Ντάτσιτς σε δηλώσεις του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου RTCG.

Απαντώντας στην ερώτηση ποια θα είναι τα πρώτα του βήματα όσον αφορά τις σχέσεις με τον πρώην σύμμαχο , ο κ. Ντάτσιτς είπε ότι δεν θα ξεκινήσει από την αρχή, αλλά θα συνεχίσει το επιτυχημένο έργο.«Σίγουρα δεν θα υπάρξει αλλαγή προς το χειρότερο, επειδή δεν έχουμε κανένα συμφέρον να επιδεινώσουμε τους δεσμούς στην περιοχή. Είμαι πρακτικός άνθρωπος και ως πρωθυπουργός θα προσπαθήσω να βλέπω τι μπορεί να γίνει και να μη δικαιολογούμαι γι’ αυτά που δεν μπορούν να γίνουν»σημείωσε.

Ο κ. Ντάτσιτς είπε ότι θα συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, όποιος κι αν προκύψει μετά τις εκλογές, και θα συνεχίσει τη συνεργασία ώστε οι σχέσεις των δύο χωρών να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο .«Πάντα πρέπει να ξεκινάμε από αυτό που μας συνδέει κι αυτό είναι η εγγύτητα των λαών από τις δύο πλευρές των συνόρων, αλλά και οι ίδιοι ευρωπαϊκοί στόχοι» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας.