Κάλεσμα στο Ιράν να συμφωνήσει άμεσα στις επιθεωρήσεις του πυρηνικού του προγράμματος από τον ΟΗΕ απέστειλε με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), τονίζοντας ότι επιθυμεί μια διπλωματική και όχι μια στρατιωτική λύση στη διένεξη αυτή για τα πυρηνικά.

Μόνο η Κούβα εξέφρασε την αντίθεσή της στο κείμενο μεταξύ των 35 χωρών του ΔΣ της ΙΑΕΑ, δήλωσε ένας διπλωμάτης. Ισημερινός, Αίγυπτος και Τυνησία απείχαν.

Το κείμενο του ψηφίσματος είχε υποβληθεί από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ, καθώς και από τη Γερμανία.

Εκφράζει «συνεχή υποστήριξη προς μια ειρηνική επίλυση των ανησυχιών της διεθνούς κοινότητας».

Το κείμενο ψηφίστηκε εν μέσω εκκλήσεων από το Ισραήλ να χαραχθούν σαφείς κόκκινες γραμμές που το Ιράν δεν θα μπορεί να υπερβεί επεκτείνοντας το επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα, αν η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θέλει να διακινδυνεύσει μια επίθεση στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις.

Το ψήφισμα αναφέρει ακόμη ότι είναι απαραίτητο να επιτρέψει η Τεχεράνη στην ΙΑΕΑ να ελέγξει πιθανολογούμενα σχέδια ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και να επιθεωρήσει αμέσως εγκαταστάσεις που θεωρούνται ύποπτες. Εκφράζει επίσης σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την επέκταση του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν.