Μία ομάδα πεζοναυτών που ειδικεύεται στη καταπολέμηση της τρομοκρατίας στέλνουν οι ΗΠΑ στη Λιβύη, μετά την επίθεση που σημειώθηκε χθες Τρίτη στη Βεγγάζη και προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο πρεσβευτής στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Τα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν κατά την επίθεση από ενόπλους που διαμαρτύρονταν κατά της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» που θεωρείται υβριστική για το Ισλάμ.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε: «Οι πεζοναύτες στέλνουν μια ομάδα “Fast” (Fleet Antiterrorism Security Team) στη Λιβύη».

Καταδικάζοντας τα γεγονότα στη Βεγγάζη ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τη Διοίκηση «να παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να συμβάλει στην ασφάλεια του προσωπικού μας στη Λιβύη και να ενισχύσει την ασφάλεια σε όλες μας τις πρεσβείες στον κόσμο».

Διαδήλωση για την καταγγελία της συγκεκριμένης ταινίας πραγματοποιήθηκε και στην Αίγυπτο έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο. Εκεί ορισμένοι διαδηλωτές κατέβασαν από το ιστό την αμερικανική σημαία στο κτιριακό συγκρότημα της αμερικανικής αντιπροσωπείας.