Οι τουρκικές αρχές έχουν στα χέρια τους ένα ηχητικό ντοκουμέντο που υποδεικνύει ότι ο αγνοούμενος Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο και μία ακόμα πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Η τουρκική αστυνομία έχει μία ηχητική εγγραφή που υποδεικνύει ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο», δήλωσε η μία από τις δύο πηγές στο Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε έχουν παρουσιαστεί σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία αρνείται κατηγορηματικά τα περί δολοφονίας του Κασόγκι, γνωστού επικριτή της πολιτικής του Ριάντ, και Σαουδάραβες αξιωματούχοι ισχυρίζονται πως ο Κασόγκι αποχώρησε από το προξενείο λίγο μετά την άφιξή του εκεί. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας χαρακτήρισε «ψέματα» τον ισχυρισμό ότι το βασίλειο δολοφόνησε τον Κασόγκι.