Ο ισχυρός τυφώνας Μάικλ αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα στη Φλόρινα, προκαλώντας ακόμα πιο εκτεταμένες εκκενώσεις περιοχών στην πολιτεία. Τυφώνας κατηγορίας 3 πλέον, με ανέμους που πνέουν με 200 χιλιόμετρα την ώρα, ο Μάικλ αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Περισσότεροι από 370.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Φλόριντα, σύμφωνα με το BBC, ενώ Φλόριντα, Αλαμπάμα και Τζόρτζια έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Αμερική, εξαιτίας του καιρικού φαινομένου.

«Ο τυφώνας Μάικλ αναμένεται να ενισχυθεί σε κατηγορία 4, πριν φτάσει στη στεριά» προειδοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, σημειώνοντας πως σε κάποιες περιοχές της πολιτείας μπορεί να υπάρξει άνοδος της στάθμης των υδάτων έως και τέσσερα μέτρα.

Αυτή την ώρα, ο τυφώνας κινείται βορειοδυτικά.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Rick Scott έκανε λόγο για «τυφώνα – τέρας» και απευθύνθηκε στους πολίτες λέγοντας: «Τα κύματα που θα εκδηλωθούν μπορεί να είναι θανάσιμα. Μην αγνοείτε τις προειδοποιήσεις των τοπικών αρχών, ο τυφώνας μπορεί να σας σκοτώσει. Μπορούμε να ξαναχτίσουμε το σπίτι σας αλλά δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη ζωή σας».

Σχολεία και κρατικές υπηρεσίες είναι κλειστά στην περιοχή αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την αμερικανική ΕΜΥ, απειλούνται σχεδόν 500 χιλιόμετρα ακτογραμμής ενώ στην Αλαμπάμα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ανεμοστρόβιλοι.

«Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι» δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, ο τυφώνας Μάικλ είχε περάσει από την Κούβα.