Ξόδεψαν πάνω από μισό εκατομμύριο για να κρατήσουν τις αλλεργίες έξω από το σπίτι τους

Ένα σπίτι θωρακισμένο από μικρόβια και αλλεργίες έχει μια ιστορία να διηγηθεί


ΚΟΣΜΟΣ
21:23
02/10/2018
Ξόδεψαν πάνω από μισό εκατομμύριο για να κρατήσουν τις αλλεργίες έξω από το σπίτι τους
2
loading

Αν ρωτήσετε την Elinor Barikor να σας περιγράψει το σπίτι της, θα το αποκαλέσει απλώς «παράδεισο ασφάλειας».

Κι αυτό γιατί το υπέροχο σπίτι στο Ρίτσμοντ του Λονδίνου έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα δυο μεγαλύτερα αγόρια της να υποφέρουν από λιγότερες αλλεργικές αντιδράσεις και κρίσεις άσθματος.

Η 37χρονη έμπορος τέχνης και ο 36χρονος σύζυγός της Born, επιχειρηματίας αυτός, έχουν δυο γιους εφτά και πέντε χρονών, αλλά και μια κορούλα τριών. Τα αγόρια έχουν σοβαρής μορφής αλλεργία στα γαλακτοκομικά, τα αυγά, τη γλουτένη, τη σόγια, τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, αλλά και τη σκόνη, τη γύρη και τις τρίχες των ζώων. Το ένα υποφέρει μάλιστα και από άσθμα.

Αφού δοκίμασαν τα πάντα για να κάνουν τη ζωή τους πιο υποφερτή, κατέληξαν σε μια ανατρεπτική ιδέα: να χτίσουν έναν μικρό παράδεισο όπου τα παιδιά θα μπορούσαν να ζήσουν ξένοιαστα. Αφού το έψαξαν για δυο ολόκληρα χρόνια, ήταν πια έτοιμοι.

Το ζευγάρι ανακάλυψε, για παράδειγμα, πως πολλά οικοδομικά υλικά αλλά και κοινά αντικείμενα του νοικοκυριού, όπως τα χαλιά, οι μπογιές και τα βερνίκια, επιδεινώνουν τις αλλεργίες και το άσθμα με τα τοξικά χημικά που περιέχουν.

Κι έτσι στο δικό τους σπίτι όλα είναι χτισμένα με υλικά που δεν περιέχουν τους επικίνδυνους παράγοντες. Πούλησαν το σπίτι τους στο Ανατολικό Λονδίνο, αγόρασαν ένα κομμάτι γης στο Ρίτσμοντ και βρήκαν τον αρχιτέκτονα που συμμερίστηκε το όραμά τους.

Η κατασκευή κράτησε 9 μήνες και πλέον είναι πανέτοιμο. Ακόμα και το τσιμέντο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα καινοτόμο κράμα που δεν περιέχει τοξικά χημικά. Τα χαλιά αντικαταστάθηκαν από μπαμπού, το ξύλο των ντουλαπιών της κουζίνας είναι MDF χωρίς φορμαλδεΰδη. Ακόμα και ο καναπές είναι μεταχειρισμένος, καθώς οι καινούριοι απελευθερώνουν πτητικές οργανικές ενώσεις που επιδρούν στο άσθμα.

Το σπίτι είναι αεροστεγές και ο αέρας φιλτράρεται από ένα σύστημα που τον καθαρίζει διαρκώς. Οι γονείς πιστεύουν πως τα έχουν καταφέρει και με το παραπάνω, αν και η εναλλακτική αυτή θωράκιση του σπιτιού έστειλε το κόστος του πάνω από το μισό εκατομμύριο ευρώ…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Φρεσκομπανιαρησμενος

    Και πριν 20 χρόνια είχανε τα παιδιά αλλεργίες αλλά δεν κάνανε και έτσι! Επίσης τα παιδιά ούτε προκειτε να πάνε σε σχολείο υποθέτω ούτε και να να βγουν έξω με τους φίλους τους. Άσε και ψωνισμένος που κυκλοφορούν

  2. avatar Ότι να’ναι

    Δηλαδή τα παιδιά δε θα ξαναβγούν έξω από το σπίτι ; Φυλακισμένα θα τα έχουν ; Σε άλλους χώρους που θα βρίσκονται θα υπάρχουν όλα αυτά που θέλουν βα αποφύγουν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει