Το κλειστό κύκλωμα του βραδινού τρένου από το Λιντς στο Κίνγκστον απόν Χαλ της Αγγλίας απαθανάτισε ένα βίαιο επεισόδιο.

Τρεις φίλοι, οι Jacob West, Luke Lyons και Max Pearson, επέστρεφαν από βραδινή έξοδο στο Λιντς όταν δέχτηκαν την επίθεση δύο άγνωστων αντρών.

Τον χορό ξεκίνησε ο Dale Williams, ο οποίος μπήκε στο βαγόνι και άρχισε να γρονθοκοπεί στο πρόσωπο τον Pearson, που προσπαθεί να αμυνθεί με τη βοήθεια του Lyons.

Ο συνεργός του Williams, Peter Griffin, μπαίνει γρήγορα στη φάση και επιτίθεται στον αμέτοχο μέχρι εκείνη τη στιγμή West. Οι δυο κλέφτες τις μάζεψαν όμως από τους τρεις φίλους.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 28 Ιανουαρίου της περσινής χρονιάς, το υλικό δόθηκε ωστόσο πρόσφατα στη δημοσιότητα. Βλέπετε οι Williams και Griffin είχαν καταδικαστεί για την επίθεση, ένοχος είχε κριθεί όμως πρωτόδικα και ο 27χρονος West. Και το Εφετείο που τον δικαίωσε τελικά αθωώνοντάς τον έγινε πολύ πρόσφατα.

Για «άνανδρη ενέδρα» έκανε λόγο ο δικαστής που τον απάλλαξε από την πρωτόδικη καταδίκη, «αυτό που δεν υπολόγιζαν οι Griffin και Williams είναι πως αυτοί οι νεαροί άντρες με τα αθώα πρόσωπα θα μπορούσαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Και όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και ο ένας τον άλλο»…