Πηγή ασφαλείας δήλωσε πως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Τρίπολη, στο βόρειο Λίβανο, όπου οι σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα σε μουσουλμάνους σουνίτες και αλαουίτες τις τελευταίες έξι ημέρες αντανακλούν σεχταριστικές αντιπαλότητες στη σύγκρουση που μαίνεται στη γειτονική Συρία.

Οι σουνίτες στη Συρία αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη της 17μηνης εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, η μειονοτική αλαουίτικη σέχτα του οποίου κυριάρχησε στην πολιτική και στρατιωτική ελίτ για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην Τρίπολη τις τελευταίες έξι ημέρες.

Ο στρατός του Λιβάνου ανέπτυξε την Πέμπτη άρματα μάχης και στρατεύματα προκειμένου να περιορίσει τη βία, ωστόσο οι συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι, δήλωσαν κάτοικοι. Είπαν πως σήμερα ο στρατός επέδραμε σε τμήματα της πόλης και συνέλαβε πολλούς ενόπλους.

Αφότου ξεκίνησε η εξέγερση στη Συρία το 2011, έχουν σημειωθεί πολλές συγκρούσεις στην πόλη-λιμάνι.

Η βία επικεντρώνεται σε μια περιοχή όπου οι συνοικίες των αλαουιτών συνορεύουν με σουνιτικές γειτονιές και γενικά δεν έχουν επεκταθεί στην υπόλοιπη πόλη ή στην υπόλοιπη χώρα.