Η τρίχρονη Cheryl Grimmer εξαφανίστηκε από παραλία της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, λίγο μετά τη μετακόμιση της οικογένειάς της από το Μπρίστολ στην Αυστραλία, το 1970.

Η εξαφάνιση του κοριτσιού, που η αστυνομία θεωρεί πως έχει δολοφονηθεί, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην Αυστραλία κι όπως φαίνεται μυστήριο θα παραμείνει, αφού ο 64χρονος που κατηγορείται για την υπόθεση δηλώνει αθώος.

Ο άνδρας, που ήταν 16 χρονών την εποχή του φόνου, αναμένεται να οδηγηθεί σε δίκη τον Μάιο, μετά τη σύλληψή του στη Μελβούρνη τον περασμένο Μάρτιο.

Σήμερα εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας και αρνήθηκε την ενοχή του.

Η μικρή Cheryl εξαφανίστηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1970. Η υπόθεσή της συντάραξε την κοινή γνώμη, ωστόσο παρά την κινητοποίηση του κόσμου δεν βρέθηκε τότε κανένα ίχνος της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το 2016 υπήρξαν νέες πληροφορίες για το κορίτσι αν και, όπως σημειώνει το BBC, είναι αμφίβολο για τις αρχές αν θα βρεθεί ποτέ το πτώμα του.

«Οι γονείς μου έφυγαν από τη ζωή χωρίς να ξέρουν τι έχει συμβεί στο παιδί τους, θέλουμε κι εμείς να μάθουμε πριν πεθάνουμε» δήλωσε το 2016 ο αδελφός της.