Στις 3 Δεκεμβρίου του 2011 ο Ρόντνεϊ Ρίπλεϊ είχε κάνει πρόταση γάμου στην Τζένιφερ Ρούτεν στη γέφυρα του Μπρούκλιν προσφέροντάς της ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι μεγάλης αξίας.

Ο γάμος δεν έγινε ποτέ μιας και οι δυο τους χώρισαν λίγους μήνες μετά, με τον 54χρονο άνδρα να ζητά πίσω το πανάκριβο δαχτυλίδι και την 50χρονη πρώην πια σύντροφό του να αρνείται να του επιστρέψει.

Έτσι, ο Ρίπλεϊ αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή κατά της Ρούτεν στο ανώτατο δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο δικηγόρος της γυναίκας, Γουίλιαμ Κόστιγκαν προσπάθησε να αμφισβητήσει την αξία του δαχτυλιδιού, κάτι που δεν κατάφερε καθώς ο ενάγων, μέσω του δικηγόρου του, κατέθεσε στο δικαστήριο την απόδειξη αγοράς που αποδείκνυε ότι είχε πληρώσει 39,057.10 δολάρια για το δαχτυλίδι, ενώ το είχε ασφαλίσει για το ποσό των 40,000 δολαρίων.

Ο νόμος που ισχύει στη Νέα Υόρκη γι’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκάθαρος καθώς προβλέπει επιστροφή των τιμαλφών σε περίπτωση που δεν γίνει γάμος.

Η Ρούτεν επιχείρησε με διάφορους τρόπους να δικαιολογηθεί φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει τον πρώην σύντροφό της για βίαιη συμπεριφορά κατά την διάρκεια της σχέσης τους χωρίς όμως να παρουσιάσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο.

Τελικά η υπόθεση έκλεισε με τον δικαστή Ρόμπερτ Ριντ να δικαιώνει τον Ρίπλεϊ.

«Εδώ τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα δείχνουν ότι το δαχτυλίδι δόθηκε με στόχο το γάμο και ο γάμος δεν έγινε. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Ρίπλεϊ δικαιούται να πάρει πίσω το δαχτυλίδι», ανάφερε η απόφαση του δικαστή που ανακοινώθηκε στις 28 Αυγούστου.

Η Ρούτεν έχει μπροστά της 45 ημέρες για να του επιστρέψει το διαμαντένιο δαχτυλίδι ή να του καταβάλει το ποσό των 39,057.10 δολαρίων.

«Ήμασταν βέβαιοι ότι τόσο ο νόμος όσο και τα γεγονότα ήταν με την πλευρά του πελάτη μας», ανέφερε ο δικηγόρος του 58χρονου, Μπρους Κόνολι στη NY Post.

«Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα φέρει ένα τέλος σε μια μακρά και επίπονη συναισθηματικά διαδικασία», πρόσθεσε.