Ο βρετανικός αερομεταφορέας British Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει, σε έναν μήνα, τις πτήσεις του προς το Ιράν, συνέπεια της εφαρμογής των αμερικανικών κυρώσεων.

Η αεροπορική εταιρεία εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει τα δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου-Τεχεράνης, εξηγώντας ότι την παρούσα στιγμή δεν είναι «εμπορικά βιώσιμα».

Σύμφωνα με την British Airways, η τελευταία πτήση προς Τεχεράνη θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου και η τελευταία πτήση από την ιρανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας ζητάει συγγνώμη από τους επιβάτες που σκόπευαν να ταξιδέψουν στο Ιράν σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες, με στόχο να προτείνει εναλλακτικές κρατήσεις στους πελάτες του.

Η British Airways προτείνει, επίσης, στους πελάτες της να τους καταβάλει αποζημίωση ή το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την ημερομηνία της πτήσης τους, όπως μεταδίδουν AFP και Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας επανέλαβε τις απευθείας πτήσεις του προς το Ιράν πριν από δύο χρόνια, όταν χαλάρωσαν οι κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, υπενθυμίζει το BBC.

Εκτός της British Airways, στο Ιράν εκτελούν δρομολόγια κι άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Air France και η Lufthansa.