Η πρώην ερωμένη της εμβληματικής τραγουδίστριας της ροκ για τη δεκαετία του ’60 Τζάνις Τζόπλιν αρνείται σθεναρά ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατό της.

Η Peggy Caserta ισχυρίζεται ότι την έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει για αυτό, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε στα «απομνημονεύματά» της ότι οι δυο τους «συνεχώς» έπαιρναν ηρωίνη μαζί.

Αν και η Caserta αποκαλεί την Τζόπλιν «φιλαράκι στα ναρκωτικά», αρνείται ότι έστρεψε την τραγουδίστρια στην ηρωίνη.

«Η Τζάνις και δυο μέλη του συγκροτήματος Big Brother and the Holding Company χτύπαγαν ηρωίνη από την αρχή οι τρεις αυτή», είπε η Caserta.

Ο Sam Andrew, το ένα μέλος του συγκροτήματος, έχει περιγράψει την Caserta ως «κάτι μεταξύ groupie και φίλης», όπως αναφέρει η Daily Mail.

Οι πρώτες κατηγορίες εναντίον της Caserta διατυπώθηκαν μετά την έκδοση βιβλίου για την Τζόπλιν και τη γυναίκα-ερωμένη της (Going Down With Janis: A Raw and Scathing Portrait of Janis Joplin by Her Female Lover), περίπου 45 χρόνια πριν.

Η Caserta ωστόσο πιστεύει ότι οι κατηγορίες έχουν να κάνουν περισσότερο με τις σεξουαλικές της προτιμήσεις παρά με τον θάνατο της τραγουδίστριας. «Ο Σαμ έπαιρνε τόσα ναρκωτικά μαζί της όσα και εγώ. Πρέπει να είναι η ομοφυλοφιλία», τόνισε.

Η Τζάνις Τζόπλιν βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση ηρωίνης στο ξενοδοχείο Landmark στο Λος Άντζελες στις 4 Οκτωβρίου του 1970, αφού ένας φίλος της την εντόπισε αναίσθητη στο πάτωμα του δωματίου της.

Ο συγγραφέας του βιβλίου διατείνεται ότι η Τζόπλιν ήταν καθαρή τις ημέρες πριν από τον θάνατό της, αλλά ενέδωσε σε μία στιγμή αδυναμίας όταν έπεσε πάνω σε έναν έμπορο ναρκωτικών που μετέφερε ηρωίνη στην Caserta.

«Έτυχε να βγαίνει έξω για να πάρει τσιγάρα όταν συνάντησε τον Τζορτζ στο λόμπι του ξενοδοχείου» ανέφερε η Caserta. «Αυτό την έβαλε σε πειρασμό και ήρθε στο δωμάτιό μου για να φτιαχτεί».

Η ερωμένη της τραγουδίστριας όμως πιστεύει ότι δεν ήταν η ηρωίνη που τη σκότωσε αλλά η αδεξιότητα που τη χαρακτήριζε σε όλη της τη ζωή. «Σκόνταψε και έπεσε γλυκέ μου. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό».