Σε ένα ονειρικό τοπίο, στα Χάιλαντς της βορειοδυτικής Σκωτίας, ορθώνεται ο επιβλητικός πύργος Άκεργκιλ (Ackergill Tower).

Είναι χτισμένος σε μια έκταση 121 στρεμμάτων κατά μήκος της ακτής Sinclair Bay και διαθέτει το μεγαλύτερο δεντρόσπιτο στην Ευρώπη.

Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Συγκεκριμένα, ο αρχικός πύργος χτίστηκε το 1475, ενώ στα μέσα του 19ου αιώνα επεκτάθηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα της εποχής, Ντέιβιντ Μπράις. Τη δεκαετία του ’80 ανακαινίστηκε πλήρως για να αποκτήσει ξανά την μεγαλοπρέπεια που του αρμόζει.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες απέκτησαν τον πύργο το 2009 και αναβάθμισαν τις εγκαταστάσεις του με προσθήκη νέων καταλυμάτων καθώς και τη δημιουργία μιας μεγάλης αίθουσας συνεδρίων που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 200 άτομα.

Ο πύργος αποτελείται από 32 υπνοδωμάτια, 31 μπάνια και 10 αίθουσες δεξιώσεων. Διαθέτει κελάρι, δική του παμπ, ένα τεράστιο δεντρόσπιτο, έξι σπιτάκια, βικτοριανό περιφραγμένο κήπο και ιδιωτικό πάρκινγκ.

Για όσους ενδιαφέρονται και έχουν την οικονομική δυνατότητα, ο πύργος πωλείται από τη μεσιτική εταιρεία Knight Frank προς 5,1 εκατομμύρια δολάρια.