Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν κάλεσε τη Μόσχα να συνδράμει στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα συνεχίσει να παραδίδει όπλα στο καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, παρά το διεθνές εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη χώρα.

«Η Ρωσία έχει την ευθύνη να διευκολύνει μια πολιτική λύση και να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Δαμασκό για να διευκολύνει μια τέτοια πολιτική λύση», δήλωσε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κόσοβο.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ κάλεσε «όλους τους διεθνείς παίκτες να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να εφαρμόσουν το σχέδιο έξι σημείων του (κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία) Κόφι Άναν».

«Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή πλατφόρμα για να βρεθεί μια πολιτική λύση στα προβλήματα στη Συρία», υπογράμμισε ο Ράσμουσεν.

Νωρίτερα σήμερα ο υποδιευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας της Ρωσίας Βιάτσεσλαβ Τζιρκάλν είχε ανακοινώσει ότι η χώρα πρόκειται να συνεχίσει τις παραδόσεις όπλων αεράμυνας στη Συρία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.