Περισσότερα από 450 παιδιά, που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ για να πατάξει τη μετανάστευση, ταυτοποίησαν οι αρχές της Ονδούρας, καταβάλλοντας πλέον προσπάθειες για την επανένωση τους με τις οικογένειές τους.

«Στις 9 Ιουλίου, 459 ανήλικοι από την Ονδούρα είχαν χωριστεί από τους γονείς τους, σύμφωνα με επίσημες αναφορές» όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Την Πέμπτη, η επικεφαλής της διεύθυνσης προστασίας μεταναστών Λίσα Μεδράνο εκτίμησε τον αριθμό των παιδιών σε 313.

Συνολικά, 289 γονείς από την Ονδούρα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ.

Όπως υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την 7η Μαΐου, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να χωρίζονται οι γονείς από τα παιδιά όταν παράτυποι μετανάστες συλλαμβάνονται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για παράνομη είσοδο στη χώρα, πριν ο Αμερικανός πρόεδρος ακυρώσει το μέτρο με διάταγμά του στα τέλη Ιουνίου, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε και τις πιέσεις που του ασκήθηκαν στο εσωτερικό και από το εξωτερικό της χώρας.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ονδούρας Μαρία Εουχένια Αγουέρο ζήτησε «επειγόντως» τον επίσημο κατάλογο με τις οικογένειες που χωρίστηκαν καθώς και στοιχεία για το πού βρίσκονται οι γονείς και τα παιδιά τους προκειμένου να επανενωθούν. Σύμφωνα με την ίδια, Περισσότερα από 450 παιδιά, που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ για να πατάξει τη μετανάστευση, ταυτοποίησανοι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί να επανενώσουν τους γονείς με τα παιδιά τους το αργότερο στις 26 Ιουλίου.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.