Οι κραυγές ενός τρομοκρατημένου παιδιού ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν ζητήθηκε να καταγραφούν τα στοιχεία που συγκεντρώνονται κατά μια γυναίκας που κατηγορείται για το φόνοι του εγγονού της. Η κασέτα έπαιξε το ηχογραφημένο τηλεφώνημα που έκανε ο 17χρονος Jonathan Hoffman στην αστυνομία.

«Με πυροβόλησε, η γιαγιά μου με πυροβόλησε. Θα πεθάνω, βοήθεια», ούρλιαξε ο νεαρός όταν κάλεσε την αστυνομία. Αμέσως μετά ακούστηκαν δύο ακόμη πυροβολισμοί μέσα από το τηλέφωνο και μετά σιγή.

Όταν η αστυνομία κατέφθασε στο σημείο, η γιαγιά του νεαρού, η 74χρονη Sandra Layne, στον ήχο της σειρήνας του περιπολικού βγήκε από το σπίτι της με τα χέρια ψηλά και φώναξε «σκότωσα τον εγγονό μου». Όπως ήταν φυσικό συνελήφθη.

Αίμα υπήρχε, σύμφωνα με την κατάθεση των αστυνομικών στους τοίχους τους σπιτιού, στο πάτωμα αλλά και στα ρούχα της. Ο Jonathan πυροβολήθηκε τρεις φορές στο στήθος, μία φορά στην κοιλιά και μία φορά στο αριστερό του χέρι. Ο νεαρός είχε κάνει χρήση μαριχουάνας, ενώ είχε συλληφθεί ξανά για κατοχή ναρκωτικών.

Οι γονείς του είχαν χωρίσει και εκείνος ζούσε με τη γιαγιά του. Η αστυνομία είχε κληθεί ξανά στο σπίτι τους λόγω άγριου καβγά που είχαν. Η Sandra Layne αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.