Εγκαύματα δευτέρου βαθμού έπαθε ένα 12χρονο αγόρι από την Πενσυλβανία δοκιμάζοντας τις αντοχές του σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι-πρόκληση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Ο μικρός ήθελε να δοκιμάσει πόσο θα αντέξει στην πρόκληση «αλάτι και πάγος» ενώ βρισκόταν στο σπίτι με τον αδελφό του και φίλους. Αφού ξάπλωσε μπρούμυτα, ο αδελφός του κι ένας φίλος του έριξαν στην πλάτη του αλάτι σχηματίζοντας ένα σταυρό και στη συνέχεια πίεσαν πάνω του πάγο.

Το κάθε άλλο παρά παιχνίδι γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές μέσω διαδικτύου. Οι συμμετέχοντας πιέζουν αλάτι και πάγο στο δέρμα τους και το κρατούν για όσο περισσότεροι αντέχουν μέχρι ο πόνος και το τραύμα- που θυμίζει κρυοπάγημα- να γίνει αφόρητο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το παιδί θα χρειαστεί μήνες για να αναρρώσει και η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση για να προειδοποιήσει άλλα παιδιά.

«Θέλουμε να γνωρίζουν πως η «πρόκληση αλάτι και πάγος» είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Τα βίντεο στο ίντερνετ δεν δείχνουν πόσο φρικτοί τραυματισμοί μπορούν να προκύψουν. Είμαστε ευγνώμονες που ο γιος μας αναρρώνει και ελπίζουμε κοινοποιώντας την ιστορία του να αποτρέψουμε άλλους νέους από τη δοκιμασία αυτή».