Ο πρίγκιπας Φελίπε, διάδοχος του ισπανικού θρόνου, που πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ εκτίμησε από τη Νέα Υόρκη ότι η χώρα του «έχει ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη».

«Έχουμε ανάγκη από περισσότερη Ευρώπη», δήλωσε ο ισπανός πρίγκιπας αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα του.

Ο πρίγκιπας Φελίπε τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και «ενός πιο ισχυρού συνταγματικού πλαισίου για το ευρώ», το οποίο θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι εν μέρει συνέπεια της εύθραυστης αρχιτεκτονικής της νομισματικής ένωσης».

«Όμως η Ισπανία έχει επίσης και δικά της εσωτερικά προβλήματα. Η χώρα μας είναι απολύτως αποφασισμένη να τα επιλύσει και η κυβέρνησή μας προχωρά σε βαθιές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται» να επιτρέψουν τη «διόρθωση των οικονομικών ανισοτήτων που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο πρίγκιπας Φελίπε, 44 ετών, που συνοδεύεται από τη σύζυγό του Λετίσια, αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στη Βοστόνη, ενώ την Παρασκευή θα μετάσχει στο 17ο Αμερικανοϊσπανικό Φόρουμ στο Νιου Τζέρσι. Το Σάββατο θα επιστρέψει στην Ισπανία.