Οι αστρολόγοι κι άλλα άτομα που πληρώνονται για να προβλέπουν το μέλλον πρόκειται να ελεγχθούν περαιτέρω από τη σλοβενική φορολογική υπηρεσία καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι αποκρύπτουν εισοδήματα.

Παρ’ ότι ορισμένοι αστρολόγοι δημοσιοποιούν τον τιμοκατάλογό των υπηρεσιών τους, συμπεριλαμβανομένου του φόρου προστιθέμενης αξίας 20%, η συγκεκριμένη μερίδα επαγγελματιών θεωρείται ότι ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή.

Μία αστρολόγος στη Σλοβενία λαμβάνει το ποσό των 30 ευρώ για μία απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτηση που αφορά το μέλλον και η ανάλυση συντροφικής σχέσης πληρώνεται 60 ευρώ. Για μαθήματα αστρολογίας 40 ωρών, καταβάλλεται το ποσό των 360 ευρώ. Πολύ πιο ακριβά κοστίζει η σύνταξη αστρολογικού ημερολογίου για ένα χρόνο.

Στη λίστα των επαγγελματιών που θα ελεγχθούν από τη φορολογική υπηρεσία της χώρας βρέθηκαν, επίσης, για πρώτη φορά μουσικοί, τραγουδιστές, πωλητές κατοικίδιων ζώων, κοσμηματοπώλες και έμποροι επενδυτικού χρυσού.

Τέλος το εμπόριο αυτοκινήτων, ο κατασκευαστικός κλάδος και το εμπόριο μετοχών είναι κλασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες που ρέπουν σε φοροδιαφυγή, όπως επίσης και οι οδοντίατροι-στοματολόγοι.