Με χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία συγκριτικά με τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, έως τις 12:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) η συμμετοχή έφθανε το 21,41 %. Στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που διεξήχθη στις 10 Ιουνίου, η συμμετοχή την ίδια ώρα ήταν λίγο χαμηλότερη, 21.06 %.

Οι προγνώσεις των κοινωνιολόγων θέλουν αυτές τις εκλογές αυτές να αποτελούν «αντανάκλαση» των εκλογών του 2007, όταν μετά τη νίκη του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές, το κόμμα του «Ένωση για το λαϊκό κίνημα» (UMP) πήρε 313 έδρες και οι σοσιαλιστές 186.

Τον πρώτο γύρο κέρδισε το αριστερό μέτωπο, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τους Σοσιαλιστές και τους Οικολόγους, ενώ μετά και το δεύτερο γύρο το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) αναμένεται να εξασφαλίσει από 275 ως 315 και σύμμαχοί του οι Πράσινοι από 12 ως 18 από τις συνολικά 577 έδρες του κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την απόλυτη πλειοψηφία χρειάζονται 289 έδρες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.