Την υποστήριξή τους στην αποστολή Κόφι Άναν εξέφρασαν ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις βιαιότητες στη Συρία.

«Πιστεύουμε ότι οι βιαιότητες είναι απαράδεκτες και πρέπει να καταδικαστούν με τη μέγιστη αποφασιστικότητα» τόνισε ο Μόντι.

«Η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί και θα παραμείνει έτσι σε ό,τι αφορά μια κατάσταση που είναι απαράδεκτη και που επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα» δήλωσε από την πλευρά του ο Ολάντ.

«Ελπίζουμε, πρόσθεσε, να υπάρξουν ακόμη αυστηρότερες κυρώσεις, και η αποστολή του Κόφι Ανάν να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο».

Είπε επίσης ότι η σύνοδος της G20, την ερχόμενη εβδομάδα στο Μεξικό, θα είναι μια ευκαιρία προκειμένου να βρεθεί ένας συμβιβασμός με τη Ρωσία για μια πολιτική λύση στο θέμα της Συρίας. Στη G20 θα πρέπει να αναζητηθεί με τη Ρωσία μια πολιτική λύση, πρόσθεσε ο Ολάντ.

Τέλος αναφερόμενος στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στο Παρίσι της ομάδας των Φίλων της Συρίας, δήλωσε «ότι έχουμε ανάγκη την Ιταλία για το θέμα αυτό», κατέληξε ο γάλλος πρόεδρος.