Καλαμάρι προσπάθησε να γονιμοποιήσει τη… γλώσσα γυναίκας

Περίεργα αυτά τα ζώα


ΚΟΣΜΟΣ
18:23
07/06/2018
Καλαμάρι προσπάθησε να γονιμοποιήσει τη… γλώσσα γυναίκας
2
loading

Τα καλαμάρια, πέρα από πεντανόστιμα, είναι και ιδιαιτέρως παράξενα με τις τρεις καρδιές, το μελάνι που πετάνε και την απόκοσμη λάμψη κάποιων ειδών στο σκοτάδι.

Όπως ξέρουμε, γεννούν αυγά κατά την άνοιξη. Για να συμβεί όμως αυτό αποθέτουν τα σπερματοζωάρια μέσα σε έναν σπερματοσάκο στον βυθό, τον οποίο θα χρησιμοποιήσει μετά το θηλυκό για να γονιμοποιηθεί και να αποδώσει εκατοντάδες απογόνους. Και πώς συνδέονται όλα αυτά με τον άνθρωπο, θα ρωτήσετε και δικαιολογημένα;

Εύκολα, καθώς ο σπερματοσάκος που προορίζεται για τον βυθό και τα θηλυκά καλαμάρια βρήκε κάπως τον δρόμο του ως μια ανθρώπινη γλώσσα. Τη γλώσσα μιας 63χρονης Κορεάτισσας συγκεκριμένα, η οποία καταβρόχθιζε το καλαμάρι της όταν ένιωσε κάτι περίεργο να συμβαίνει στο στόμα της.

ΚΑΛΑΜΑΡΙ

Η γυναίκα έτρωγε ωμό καλαμάρι, το λεγόμενο ιαπωνικό ιπτάμενο καλαμάρι, μεγάλη λιχουδιά σε κείνα τα μέρη του κόσμου, όταν ένιωσε έναν ξαφνικό πόνο στη γλώσσα που την ανάγκασε να βγάλει αμέσως την μπουκιά. Αναζητώντας ιατρική βοήθεια, αποδείχτηκε ότι η γλώσσα και τα ούλα της είχαν γεμίσει με σπερματοζωάρια του καλαμαριού που έψαχναν να γονιμοποιήσουν κάτι!

Αυτό μας καταμαρτυρεί το περιστατικό που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Parasitology», κάνοντας λόγο για 12 μικρούς και λευκούς οργανισμούς, σαν παράσιτα, που αφαιρέθηκαν από το στόμα της: «με βάση τη μορφολογία και την παρουσία του σπερματοσάκου, τα ξένα σώματα αναγνωρίστηκαν ως σπερματοζωάρια καλαμαριού».

Τα οποία προσπαθούσαν να κάνουν την απλή δουλειά που τα εξουσιοδότησε η Μητέρα Φύση…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar stergio33

    Ωάρια σημαίνει αυγά. Σπερματοαυγά = αυγά σπέρματος

  2. avatar Αρθρογράφε…

    Ένας σπερματό-σακος περιέχει σπέρματα, δηλαδή αυτά τα σπερματοζωάρια που βρήκε η γυναίκα στο στόμα της, όχι αυγά!
    Το θηλυκό δε γονιμοποιείται με ... αυγά!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει