Την ώρα που αρκετοί κληρικοί ζητούν από το ποίμνιό τους να δωρίσουν ποσά στην τοπική εκκλησία για τη συντήρηση του ναού ή το φιλανθρωπικό του πρόγραμμα, ο ιερωμένος της ιστορίας μας δεν είναι από αυτούς.

Ο Jesse Duplantis είναι ευαγγελιστής χριστιανός και ιερέας του ευαγγελικού χριστιανισμού στη Νέα Ορλεάνη της αμερικανικής Λουιζιάνα, κάτι σαν τοπική διασημότητα, απασχολώντας Μέσα και κοινή γνώμη εδώ και δεκαετίες με τα κηρύγματά του περί αγάπης, αλληλοβοήθειας και ευημερίας.

Μόνο που ο 68χρονος ιερέας δεν αγαπά μόνο τον Θεό, αλλά και τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ. Και παρά τα εκατομμύρια που κοστίζουν, έχει στην κατοχή του όχι ένα και δύο, αλλά τρία! Ναι, τρία ιδιωτικά αεροσκάφη για να οργώνει τον κόσμο και να μεταφέρει το μήνυμα του χριστιανισμού.

kvy5fhi1

Μόνο που τώρα θέλει και τέταρτο. Έτσι είπε τουλάχιστον στην τηλεοπτική εκπομπή του «This Week With Jesse», ότι ο Κύριος τον κάλεσε να αποκτήσει και τέταρτο τζετ, ξέροντας μάλιστα και ποιο: ένα Falcon 7X των 54 εκατ. δολαρίων! «Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ιερωμένοι δεν πρέπει να έχουν τζετ», είπε χαρακτηριστικά, «εγώ πιστεύω πραγματικά πως οι ιεροκήρυκες πρέπει να μπορούν να πάνε σε κάθε διαθέσιμο μέρος, σε κάθε διαθέσιμη γωνιά για να κηρύττουν το Ευαγγέλιο στον κόσμο. Πιστεύουμε στον Θεό για ένα ολοκαίνουριο Falcon 7X, ώστε να μπορούμε να πάμε παντού στον κόσμο με μόλις μία στάση. Οι άνθρωποι λένε ‘‘δεν μπορείς να πας με αυτά που έχεις;’’. Ναι, αλλά δεν μπορώ να πάω σε μία στάση»!

Ο τηλε-ευαγγελιστής έχει υπερασπιστεί αναρίθμητες φορές την αγάπη του για τα ιδιωτικά αεροπλάνα, φτάνοντας να πει πως οι εμπορικές πτήσεις είναι γεμάτες δαίμονες. Είναι όμως και το άλλο: πως αν ταξιδεύει πλάι στον λαό, θα του ζητούν συνεχώς αιτήματα και θα του κάνουν διαρκώς ερωτήσεις. Έφτασε μάλιστα να δηλώσει πως αν ζούσε σήμερα ο Ιησούς, δεν θα μετακινούνταν με γαϊδουράκι, παρά με το δικό του ιδιωτικό τζετ…