Σοκ κι ανατριχίλα εξακολουθούν να προκαλούν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τη ζωή των δέκα παιδιών, που απομακρύνθηκαν με παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών, από το κολασμένο σπίτι στο οποίο ζούσαν στην Καλιφόρνια.

Τα παιδιά εντοπίστηκαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως οι γονείς τους τα κακοποιούσαν σωματικά και ψυχολογικά.

Οι γονείς, η 30χρονη Ίνα Ρότζερς και ο 29χρονος Τζόναθαν Άλεν συνελήφθησαν στις 31 Μαρτίου, όταν η αστυνομία έφτασε σε αυτούς σχεδόν τυχαία. Όταν μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν τα παιδιά –ηλικίας από τεσσάρων μηνών έως 12 ετών- κουλουριασμένα το ένα δίπλα στο άλλο στο πάτωμα του σαλονιού. Το σπίτι ήταν σε άθλια κατάσταση με σκουπίδια, σαπισμένα τρόφιμα και περιττώματα ανθρώπων και ζώων σκορπισμένα παντού.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, τα παιδιά έφεραν τραύματα από τρυπήματα, εγκαύματα αλλά και αεροβόλο. Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Σάρον Χένρι δήλωσε ότι τα παιδιά βασανίζονταν για «σαδιστικούς λόγους». Στη διάρκεια της έρευνας περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις κακοποιήσεις που υφίσταντο, και μάλιστα οκτώ από αυτά εξήγησαν ότι όλα είχαν ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια.

Η γιαγιά των παιδιών από την πλευρά της μητέρας τους Γουάντα Ρότζερς δήλωσε ότι υποπτευόταν ότι τα παιδιά κακοποιούνταν, ενώ χαρακτήρισε τον Άλεν «τέρας». «Έπαιρνε το μωρό και το χαστούκιζε και του έβαζε κολλητική ταινία στο στόμα για μην κλαίει» περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Η Ίνα Ρότζερς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι υπηρεσίες της πρόνοιας είχαν ανακρίνει τα παιδιά πριν τρία χρόνια, όταν η μητέρα της «είχε αναφέρει κάτι» που ώθησε την υπηρεσία να επισκεφθεί το σπίτι, όμως η έρευνα δεν κατέληξε πουθενά.

Εναντίον της Ρότζερς θα απαγγελθούν εννέα κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων. Ο σύζυγός της από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για επτά υποθέσεις βασανισμού και εννέα υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων.

Ο Άλεν, θεωρείται ο βασικός δράστης των κακοποιήσεων και βρίσκεται υπό κράτηση όπως και η σύζυγός του. Ωστόσο μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο KCRA-TV την Τρίτη δήλωσε: «Δεν είμαι κτήνος, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια λειτουργική οικογένεια. Όλοι βοηθούσαν όλους. Ήταν ένας πλήρης κύκλος, τα μεγαλύτερα βοηθούσαν τα μικρότερα».

Πλέον τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.