Στη σύλληψη ενός 24χρονου κλειδούχου, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Βαυαρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, προχώρησαν οι γερμανικές Αρχές.

Ο νεαρός σε ηλικία ελεγκτής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, θεωρείται υπαίτιος για το δυστύχημα και για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» του ενός μηχανοδηγού και ενός επιβάτη ηλικίας 73 ετών.

Στην ανακοίνωσή της, η Αστυνομία αναφέρει πως θεωρεί ότι το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εισαγγελικές Αρχές καλούνται τώρα να αποφασίσουν αν θα ζητήσουν την προφυλάκιση του υπόπτου ή αν θα τον αφήσουν ελεύθερο μέχρι τη δίκη του.

Γύρω στις 21:15 το βράδυ της Δευτέρας (07/05) μια εμπορευματική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με έναν επιβατικό συρμό κοντά στον σταθμό του Άιχαχ, στη γραμμή που συνδέει τις πόλεις Ίνγκολσταντ και Άουγκσμπουργκ. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκατέσσερις, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ένας Γερμανός κλειδούχος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, για ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους. Ο Μίχαελ Πάουλ, 40 ετών, παραδέχτηκε ότι έπαιζε με το κινητό τηλέφωνό του στον χώρο εργασίας του, γεγονός που οδήγησε σε μια σειρά λαθών, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει η τραγωδία.