Το γενναίο φιλοδώρημα το χαίρονται όλοι όσοι δουλεύουν στον κλάδο της εστίασης, φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή τους όταν είδαν μια γυναίκα να αφήνει πουρμπουάρ 6.454 ευρώ για μερικά ποτά και ένα κέικ σοκολάτας!

Αυτό έκανε η Olesya Shemyakova από τη Ρωσία στο τούρκικο κεμπαπτσίδικο New Point της Ζυρίχης, μόνο που όλα έγιναν από λάθος. Ένα πανάκριβο λάθος. Η 37χρονη πήρε μερικά ποτά για την ίδια και έναν συνάδελφό της, αλλά και ένα γλυκό για τον γιο της, και ήταν να πληρώσει λιγότερο από 20 ευρώ. Και τότε ζήτησε να πληρώσει με κάρτα!

«Πληκτρολόγησα το PIN μου αλλά δεν δούλεψε. Μετά το έβαλα και δεύτερη φορά και λειτούργησε. Υπολόγιζα πως πλήρωσα τα 23,70 ελβετικά φράγκα, αυτό έγραφε στην απόδειξη», λέει η ίδια.

shutterstock181106765

Μόνο που δύο βδομάδες αργότερα η Olesya έπαθε την πλάκα της, όταν στην αναλυτική φάνηκε πως στο εν λόγω κατάστημα δεν είχε πληρώσει 23,70 ελβετικά φράγκα, αλλά 7.709 φράγκα! Όταν είδε μάλιστα πως το ποσό που της είχε προστεθεί ήταν ακριβώς το ίδιο με το PIN της, κατάλαβε καλά το λάθος της. Καθώς δεν μιλούσε γρι γερμανικά, δεν κατάλαβε πως το κατάστημα της ζήτησε να πληκτρολογήσει πρώτα το PIN της και μετά το ποσό που επιθυμεί να πληρώσει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πελάτες να προσθέτουν και το φιλοδώρημα στο τελικό ποσό.

Κανείς βέβαια δεν αναγνωρίζει το λάθος και σίγουρα όχι το κατάστημα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Ζυρίχης, η Olesya δείχνει ωστόσο αποφασισμένη να το παλέψει…