Δύο καμικάζι βομβιστές, που επέβαιναν σε παγιδευμένα αυτοκίνητα, ευθύνονται για τις σημερινές επιθέσεις στη Δαμασκό. Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 55 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και τραυματίστηκαν 372.

Οι εκρήξεις, που σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής, έγιναν σε μια περιοχή όπου είναι γνωστό ότι βρίσκεται μια στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών που ενέχεται στην 14μηνη καταστολή του κινήματος εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν καταδίκασε τις επιθέσεις και κάλεσε τόσο τις συριακές δυνάμεις όσο και τους μαχητές των αντικαθεστωτικών να σταματήσουν την αιματοχυσία, εφαρμόζοντας την εκεχειρία που είχε τεθεί σε ισχύ πριν από ένα μήνα.

«Αυτές οι φρικτές πράξεις είναι απαράδεκτες και η βία στη Συρία πρέπει να σταματήσει», ανέφερε ο Άναν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του στη Γενεύη.

«Κάθε ενέργεια η οποία κλιμακώνει την ένταση και αυξάνει το επίπεδο της βίας μόνο αντιπαραγωγική μπορεί να είναι ως προς τα συμφέροντα όλων των πλευρών», πρόσθεσε ο Άναν, επισημαίνοντας πως «ο συριακός λαός ήδη έχει υποφέρει πάρα πολύ».