Μπορεί ο Ρικ Σαντόρουμ, πρώην υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, να είχε αποκαλέσει τον Μιτ Ρόμνεϊ «τον χειρότερο Ρεπουμπλικάνο στη χώρα», αλλά τώρα, προκειμένου να ηττηθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, τον στηρίζει.

«Πάνω απ΄όλα και οι δύο συμφωνούμε πως ο πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να ηττηθεί», είπε ο Σαντόρουμ σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους οπαδούς του και κατέληξε λέγοντας πως «στηρίζει τον Ρόμνεϊ σε αυτήν την κρισιμότερη εκλογή της ζωής μας».

Ο πρώην γερουσιαστής από την Πενσιλβάνια διέκοψε την προεκλογική του εκστρατεία τον Απρίλιο, όταν η διαφορά του με τον Ρόμνεϊ δεν μπορούσε να καλυφθεί.

Ο Σαντόρουμ είχε επιτεθεί στον Ρόμνεϊ στη διάρκεια της εκστρατεία του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων κυρίως λόγω των ομοιοτήτων που είχαν οι μεταρρυθμίσεις του στον τομέα της υγείας με αυτές που εφάρμοσε ο πρόεδρος Ομπάμα, όταν ήταν κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.

Οι δύο πρώην αντίπαλοι συναντήθηκαν στην Παρασκευή, σε μια προσπάθεια -όπως την χαρακτήρισε ο Σαντόρουμ- να διασφαλιστεί ότι ο Ρόμνεϊ θα ασχοληθεί με θέματα που είναι πολύ σημαντικά για την συντηρητική πτέρυγα του κόμματος.

«Η εκστρατεία έδειξε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον κυβερνήτη Ρόμνεϊ και σε εμένα, αλλά υπάρχουν και πολλά θέματα στα οποία συμφωνούμε», τόνισε ο Σαντόρουμ στο μήνυμά του, το οποίο δημοσιοποίησαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.