Μιλώντας στους οπαδούς του στο Παρίσι, ο Σαρκοζί είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκλογική ήτταν του και συμπλήρωσε ότι «η Γαλλία έχει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι μια δημοκρατική επιλογή, ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας και πρέπει να γίνει σεβαστός».

«Μόλις μίλησα στο τηλέφωνο με τον Φρανσουά Ολάντ και του ευχήθηκα καλή τύχη στις δοκιμασίες, και επιτυχία στο έργο του», είπε ο Σαρκοζί, ενώ οι οπαδοί του φώναζαν δυνατά «όχι».

Στη δήλωσή του ο Σαρκοζί έκανε λόγο για μια «διαφορετική δέσμευσή» του για το μέλλον, αφήνοντας να εννοηθεί μια αποχώρηση από την πολιτική ζωή.

«Μια άλλη εποχή αρχίζει, σε αυτή τη νέα εποχή θα μείνω ένας από εσάς και εσείς θα μπορείτε να υπολογίζετε πάνω μου για την προάσπιση των ιδεών μας και των πεποιθήσεών μας. Ωστόσο η θέση μου δεν θα μπορεί να είναι η ίδια. Η δέσμευσή μου θα είναι στο εξής διαφορετική», τόνισε.

Σύμφωνα με τα ινστιτούτα CSA ο Ολάντ έλαβε ποσοστό 51,8% των ψήφων έναντι 48,2% για τον Νικολά Σαρκοζί. Για το Ipsos, ο σοσιαλιστής Ολάντ απέσπασε ποσοστό 51,9% των ψήφων και για το TNS Sofres 52%.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.