Σκόρπισε το θάνατο μέσα σε μία οικογένεια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε ένας νεοναζί και επικεφαλής παραστρατιωτικής ομάδας που δρούσε στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Πιστεύεται ότι σκότωσε τέσσερα άτομα μετά από έναν οικογενειακό καυγά στο σπίτι της φίλης του, στα προάστια του Φοίνιξ, στην Αριζόνα.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο Τζέισον Τοντ «Τζέι Τι» Ρέντι άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τη φίλη του, την κόρη της, τον σύντροφο της τελευταίας και το μικρό κοριτσάκι τους και αμέσως μετά έστρεψε το όπλο του στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε, όπως είπε ο αρχιφύλακας της αστυνομίας του Γκίλμπερτ, Μπιλ Μπαλάφας.

«Αυτή τη στιγμή η έρευνά μας οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα», τόνισε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.
Ο 39χρονος Ρέντι είχε ιδρύσει την παραστρατιωτική οργάνωση «Φύλακες των Αμερικάνικων Συνόρων» στην Αριζόνα.

Σύμφωνα με άλλες οργανώσεις, όπως την Antidefamation League που μάχεται τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία, ο Ρέντι διατηρούσε δεσμούς με νεοναζιστικές οργανώσεις στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα θύματα είναι η Λάιζα Λιν Μεντέρος, 47 ετών –η σύντροφος του Ρέντι κατά τους μάρτυρες– η κόρη της Άμπερ Νιβ Μεντέρος, 23 ετών, ο φίλος της Τζιμ Φράνκλιν Χάιοτ, 24 ετών και η Λίλι Λιν Μεντέρος, 15 μηνών. Το κοριτσάκι βρέθηκε ζωντανό αλλά ήταν τόσο βαριά τραυματισμένο που ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο Μπαλάφας επέμεινε ότι επρόκειτο καθαρά για μια «οικογενειακή» υπόθεση. Είπε μάλιστα ότι στο σπίτι βρισκόταν και μια άλλη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Εκείνη «άκουσε να διαπληκτίζονται, άκουσε πυροβολισμούς, βγήκε από το πίσω υπνοδωμάτιο και είδε τα πτώματα», είπε.

Στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί βρήκαν δύο περίστροφα και ένα κυνηγετικό όπλο. Νωρίτερα ο Μπαλάφας είχε πει ότι δεν ήταν δυνατόν να ερευνηθεί το σπίτι επειδή εντοπίστηκαν δύο βαρέλια γεμάτα με ένα άγνωστο υγρό. Στην έρευνα κλήθηκαν να συμμετάσχουν το FBI και η ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα καθώς βρέθηκαν «πυρομαχικά του στρατού και πολεμοφόδια», σημείωσε.