Ειδική ενημερωτική συνάντηση προγραμματίζει για σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στη Μόσχα, για την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τόσο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Χάντσμαν όσο και ο πρεσβευτής της Βρετανίας Λόρι Μπρίστοου θα παραστούν.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν πως στη συνάντηση δεν πρόκειται να παραστεί ούτε η Γαλλίδα πρεσβευτής. Γαλλική διπλωματική πηγή δήλωσε στο AFP ότι η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί στην ενημέρωση, χωρίς όμως να διευκρινίζει εάν θα παραστεί η ίδια η πρεσβευτής Σιλβί Μπερμάν.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προσκάλεσε ξένους πρεσβευτές σε συνάντηση με ειδικούς για τον έλεγχο των εξοπλισμών, προκειμένου να συζητήσουν τους βρετανικούς ισχυρισμούς ότι η Μόσχα είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση στη νότια Αγγλία, κατηγορία την οποία η Ρωσία αρνείται.

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν στις 4 Μαρτίου αναίσθητοι έξω από εμπορικό κέντρο του Σάλσμπερι. Διαπιστώθηκε πως είχαν εκτεθεί στη νευροτοξική ουσία Νοβιτσόκ κι έκτοτε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η υπόθεση έθεσε σε δοκιμασία τις σχέσεις Βρετανίας – Ρωσίας, με εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών και ανταλλαγή κατηγοριών.