Παραιτήθηκε σύμβουλος του υπ. Πολιτισμού της Βρετανίας

Τον «έκαψαν» τα e-mail για τις σχέσεις του με τον όμιλο Μέρντοκ


ΚΟΣΜΟΣ
18:09
25/04/2012
Παραιτήθηκε σύμβουλος του υπ. Πολιτισμού της Βρετανίας
loading

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ένας εκ των ειδικών συμβούλων του υπουργού Πολιτισμού της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, εξηγώντας ότι οι επαφές του με την αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ ήταν πολύ στενές την εποχή που ο όμιλος επιχειρούσε να εξαγοράσει το δορυφορικό τηλεοπτικό μπουκέτο BSkyB.

Η ανεξάρτητη επιτροπή που εξετάζει τις πρακτικές των βρετανικών μέσων ενημέρωσης πληροφορήθηκε την Τρίτη ότι υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αποκαλύπτουν τις ιδιαίτερες επαφές μεταξύ του ομίλου News Corp του Μέρντοκ και των συμβούλων του υπουργού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Άνταμ Σμιθ, ειδικός σύμβουλος του Χαντ, παραδέχτηκε ότι οι σχέσεις του με ορισμένα διευθυντικά στελέχη του News Corp ήταν «υπερβολικά» στενές. Προσπάθησε ωστόσο ταυτόχρονα να απαλλάξει από τις ευθύνες του τον υπουργό του οποίου την παραίτηση ζητά η αντιπολίτευση των Εργατικών.

Το 2010 ο όμιλος Μέρντοκ, που κατέχει το 39,1% του BSkyB, είχε καταθέσει προσφορά 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει το σύνολο του δορυφορικού «μπουκέτου».

Αναγκάστηκε όμως να αποσύρει την πρόταση εξαγοράς τον Ιούλιο του 2011, εν μέσω των αποκαλύψεων για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που διέπρατταν ορισμένες βρετανικές εφημερίδες του ομίλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει