Ο 28χρονος David Merkur αναζητούσε την αληθινή αγάπη στο διαδίκτυο. Ωστόσο, φαίνεται πως είχε πάρει στα σοβαρά την υπόθεση, καθώς διατηρούσε μια λεπτομερή λίστα με τα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας, έτσι ώστε να βεβαιωθεί πως η επιλογή του θα ήταν επιτυχημένη.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτικός τραπεζίτης από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος είναι μέλος της ιστοσελίδας online γνωριμιών Match.com, χρησιμοποιούσε τις λειτουργίες του Microsoft Excel για να καταγράφει με λεπτομέρεια τα στοιχεία κάθε γυναίκας, και δεν δίσταζε να καταγράφει ακόμα και εκθέσεις προόδου σχετικά την έκβαση κάθε ραντεβού του.

Ο 28χρονος δήλωσε στο Jezebel.com ότι έστειλε τη συγκεκριμένη λίστα στην Arielle, μια γυναίκα που γνώρισε στο διαδίκτυο, επειδή και η ίδια «χρησιμοποιούσε συχνά λίστες Excel». Η κοπέλα μεταβίβασε τη συγκεκριμένη λίστα στους φίλους της και δύο μέρες αργότερα είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Ο Merkur είχε γράψει στην Arielle: «Λοιπόν, μπορεί να κάνω λάθος αυτή τη στιγμή, αλλά τι στο διάολο… Θα σου στείλω όλη τη λίστα και ελπίζω να μην δημιουργήσει αυτό πρόβλημα στη σχέση μας. Ελπίζω να σε δω σύντομα :)»

Το ανησυχητικό είναι ότι ο 28χρονος δεν έσβησε τις προσωπικές πληροφορίες των γυναικών, όπως τους αριθμούς τηλεφώνων, τα email και τα πλήρη ονόματα τους.

Ο ίδιος δήλωσε στο New York Post: «Λυπάμαι ειλικρινά εάν έθιξα κάποια κοπέλα και ζητώ συγγνώμη από όλες σας. Είμαι βαθειά μετανοιωμένος».