Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ISNA, υπάρχουν υπαινιγμοί από τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες για τον πρώην υπαρχηγό της διαπραγματευτικής ομάδας για τα πυρηνικά Χοσέιν Μουσαβιάν ότι ήταν κατάσκοπος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη δεύτερη περίοδο της θητεία του προέδρου Μοχάμαντ Χαταμί (την τετραετία 2001-05), ο Μουσαβιάν ήταν ο δεύτερος στη ιεραρχία στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν μετά τον επικεφαλής του Χασάν Ροουαχανί.

Οι μυστικές υπηρεσίες τονίζουν ότι: «Ο Μουσαβιάν παρείχε στους ξένους απόρρητες πληροφορίες και αυτό είναι μία καθαρή περίπτωση κατασκοπίας». Ο Μουσαβιάν, που είχε υπηρετήσει και ως πρεσβευτής στη Γερμανία, συνελήφθη το 2007 με την κατηγορία «για σχέσεις με ξένα στοιχεία και για διαβίβαση πληροφοριών προς αυτούς» και αποφυλακίσθηκε αργότερα με εγγύηση.

Αν και ο αντιπρόεδρος της ιρανικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για ενοχή του Μουσαβιάν, οι ιρανικές υπηρεσίες τονίζουν ότι: «Συνεπώς αυτός καταδικάσθηκε (το 2008) σε διετή φυλάκιση με αναστολή και για πέντε χρόνια αποκλεισμό από κάθε επίσημο αξίωμα εντός της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Η υπόθεση Μουσαβιάν είναι η πέτρα του σκανδάλου μεταξύ του πρόεδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και της αντιπολίτευσης, της οποίας ηγούνται οι πρώην πρόεδροι Χαταμί και Ακμπάρ Χασεμί-Ραφσατζανί.