Πιστοί χριστιανοί συμμετέχουν στην αναπαράσταση της σταύρωσης του Ιησού στις Φιλιππίνες, σε ένα τελετουργικό που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή.

Δεκαεπτά καθολικοί προσκυνητές σταυρώνονται πάνω σε μεγάλους ξύλινους σταυρούς υπομένοντας για ώρες το μαρτύριο του Κυρίου μπροστά από τα βλέμματα και τις φωτογραφικές μηχανές των τουριστών.

Η επίσημη Εκκλησία το έχει καταδικάσει ως διαστρέβλωση του πραγματικού μηνύματος των ημερών του Πάσχα.

Εννιά άντρες σταυρώθηκαν στο χωριό San Pedro Cutud που βρίσκεται στην επαρχία Pampanga και οκτώ ακόμη σε γειτονικά χωριά.

Το ετήσιο τελετουργικό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950 και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 προσκυνητές.

Πολλοί λαμβάνουν μέρος για να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες, προσεύχομαι για τους αρρώστους ή για μια καλύτερη ζωή, ή για να ευχαριστήσουν το Θεό γι’ αυτά που τους προσφέρει.

Ο 51χρονος Ruben Enaje συμμετείχε για 26η φορά φέτος. Ξεκίνησε να το κάνει για να ευχαριστήσει το Θεό που σώθηκε όταν έπεσε από ένα κτίριο.

Ο Ruben υπέμεινε καρτερικά τον πόνο που του προκάλεσαν τα 7,6 εκατοστών καρφιά που καρφώθηκαν στις παλάμες του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.