Το ρώσικο τρένο που σταματά αποκλειστικά για ένα… σχολιαρόπαιδο

Κάπως πρέπει να πάει η μικρή στο σχολείο της


ΚΟΣΜΟΣ
20:03
13/02/2018
Το ρώσικο τρένο που σταματά αποκλειστικά για ένα… σχολιαρόπαιδο
2
loading

Το τρένο από την Αγία Πετρούπολη στο παγωμένο Μούρμανσκ του Αρκτικού Ωκεανού φεύγει δυο φορές τη μέρα και χρειάζεται 26 ώρες για να φτάσει στον μακρινό προορισμό του.

Στο διάβα του περνά και από το Πογιακάντα, έναν μικρό οικισμό μερικών δεκάδων νοματαίων στις πολικές εσχατιές του αρκτικού κύκλου. Σταθμός δεν υπάρχει εκεί κοντά και το τρένο δεν θα σταματούσε για κανέναν λόγο, μόνο που υπάρχει ένα 14χρονο κορίτσι που θέλει να πάει στο σχολείο του!

Αυτό κάνει εδώ και χρόνια η 14χρονη Karina Kozlova, ανεβαίνει σε ένα τρένο που σταματά αποκλειστικά για κείνη ώστε να πάει στο πλησιέστερο σχολείο στο Γιελενομπόρσκι. Παλαιότερα, όταν ήταν αρκετά τα παιδάκια, τα συνόδευε η γιαγιά της μικρής, μόνο που τώρα έχει απομείνει το μόνο σχολιαρόπαιδο του Πογιακάντα και κάποιος πρέπει να τη βοηθήσει.

AP_17332509342143

Όπως μας λέει μάλιστα η εφημερίδα «Gudok», το τρένο θα εγκαινιάσει σύντομα ένα νέο και επίσημο σταθμό στο χωριό ώστε να μη χρειάζεται να σκαρφαλώνει η έφηβη μέχρι το πλησιέστερο σημείο της ράγας.

Το ταξίδι συνεχίζει να κρατά για τη μικρή τρεις ολόκληρες ώρες, τώρα όμως δεν θα χρειάζεται να περπατά αυτό το μισάωρο μέσα στην παγωνιά. Το τρένο περνά στις 7:30 το πρωί και η Kozlova γυρνά στο σπίτι της στις 9:00 το βράδυ. Παρά τις δυσκολίες όμως, το σχολείο δεν θα το εγκαταλείψει με τίποτα και έχει κοτζάμ σιδηρόδρομο στο πλευρό της…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar mariasofi

    το μόνο παιδάκι είναι εκεί; μπράβο του όμως εδώ τα δικά μας βαριούνται να περπατήσουν 100 μέτρα...

  2. avatar pan

    Και στο Ελλαντα εχουμε αριστερό πλούσιο καταληψία προθυπουργο που τα βρήκε όλα έτοιμα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει