Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μια 78χρονη γυναίκα αυτοκτόνησε στο σπίτι της στην Σικελία όταν ανακάλυψε ότι η σύνταξή της από οκτακόσια ευρώ είχε περικοπεί στα εξακόσια ευρώ!

Η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε με τα τέσσερα παιδιά της (τρεις κόρες και ένα γιο) που δεν την αντιλήφθησαν όταν το πρωί στις δέκα τοπική ώρα ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της, στην πόλη Τζέλα της Σικελίας και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, έπεσε στο κενό.

Οι συγγενείς κάλεσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο θάνατος για την ηλικιωμένη γυναίκα επήλθε ακαριαία. Σύμφωνα με τα παιδιά της, η Νούντσια -όπως ονομαζόταν η Ιταλίδα συνταξιούχος- «ήταν βέβαιη ότι μετά την περικοπή της σύνταξής της δεν θα κατάφερνε ούτε να καλύψει τις βασικές της καθημερινές ανάγκες».

Όπως υπογραμμίζει ο Τύπος η τραγική αυτή ιστορία δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση: τους πρώτους τρεις μήνες του 2012 τουλάχιστον δεκαέξι άτομα αυτοκτόνησαν ή αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, στην Ιταλία λόγω οικονομικών προβλημάτων ή επειδή έχασαν την δουλειά τους.