Δολοφονική επίθεση εναντίον ενός ρώσου πρώην τραπεζίτη, ο οποίος ήταν εξόριστος στη Βρετανία, έγινε στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η Scotland Yard.

«Είναι πολυτραυματίας μετά τους εναντίον του πυροβολισμούς, οι οποίοι οφείλονται πιθανώς σε υλοποίηση σχεδίου δολοφονίας. Το συμβάν αντιμετωπίζεται, από εμάς, ως απόπειρα δολοφονίας» ανέφερε εκπρόσωπος της Scotland Yard.
Η κατάσταση του θύματος, που φρουρείται, κρίνεται από τους θεράποντες γιατρούς του «κρίσιμη όμως σταθερή». Η Scotland Yard δεν κατονόμασε το θύμα. Όμως, βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για τον 45χρονο Γερμανό Γκορμπούντσοφ.

Διευκρινίζουν ότι πυροβολήθηκε από έναν λευκό άντρα, πολλές φορές, καθώς ετοιμαζόταν να εισέλθει σε συγκρότημα πολυκατοικιών στο ανατολικό Λονδίνο.

Ένας ύποπτος άντρας διέφυγε τρέχοντας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στη συνέχεια.

Από τη Scotland Yard αποκλείστηκε η εκδοχή, το οργανωμένο έγκλημα να θέλησε να εξοντώσει τον πρώην τραπεζίτη από τη Ρωσία.

Το θύμα ανέπτυσσε τραπεζική δραστηριότητα στο Μόλδοβα, αλλά και στη Ρωσία, γράφουν οι ρωσικές εφημερίδες.

Απ την πλευρά της η βρετανική Mail αναφέρεται στη φημολογία επιλήψιμων ποινικώς πράξεων του Γκορμπούντσοφ, στο Μόλδοβα.

Επίσης, το θύμα έχει συσχετιστεί από μάρτυρες, που έχουν καταθέσει στη Ρωσία, με τα πυρά που δέχθηκε στη Μόσχα, στη διάρκεια του ’09, ο Ρώσος τραπεζίτης Αλεξάντερ Αντόνοφ, από τρείς Τσετσένους.