Ενώπιον της ομάδας έρευνας του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ θα βρεθεί στα τέλη του μήνα ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα στρατηγικής Στιβ Μπάνον. Όπως αναφέρει το CNN, ο ανακριτής θέλει να μάθει περισσότερα για τις αποπομπές του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν και του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Η έρευνα του ανακριτή επικεντρώνεται στον στενό κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ και, πέρα από τις απολύσεις του Φλιν και του Κόμεϊ, ο ανακριτής φαίνεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να ενδιαφέρεται τόσο για την αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς, αλλά και για το ενδεχόμενο άσκησης οποιασδήποτε πίεσης από τον πρόεδρο Τραμπ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς σχετικά με την έρευνα του FBI για την Ρωσία.

Ο δικηγόρος του Μπάνον έχει δηλώσει ότι ο πελάτης του δεν θα μπορεί να επικαλεστεί την προστασία του υπηρεσιακού απορρήτου προκειμένου ν’ αποφύγει την απάντηση ερωτήσεων κατά την κατάθεσή του.

Ο Μιούλερ τέθηκε επικεφαλής της έρευνας του FBI τον περασμένο Μάιο, μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή του Κόμεϊ από τον πρόεδρο Τραμπ. Ο ειδικός ανακριτής διερευνά το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας, αλλά και το ενδεχόμενο παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης από τον πρόεδρο Τραμπ ή στελέχη του Λευκού Οίκου, με αφορμή την αποπομπή του Κόμεϊ. Παράλληλα, ο Μιούλερ έχει και εισαγγελικά καθήκοντα για την απαγγελία κατηγοριών μέσω της απόφασης ειδικού σώματος ενόρκων.