Στο αίμα βάφτηκε η σημερινή ημέρα στο Ιράκ καθώς οι εκρήξεις που συγκλόνισαν πολλές πόλεις της χώρας κόστισαν τη ζωή τουλάχιστον είκοσι εννέα ανθρώπων, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό ο οποίος όμως δεν αποκλείεται και πάλι να αναθεωρηθεί.

Τα παγιδευμένα αυτοκίνητα και οι βόμβες τοποθετημένες στην άκρη του δρόμου που εξερράγησαν σε ιρακινές πόλεις αποτελούν το τελευταίο βίαιο χτύπημα στη χώρα ενώ την επόμενη εβδομάδα φιλοξενείται στη Βαγδάτη η σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου.

Η σύνοδος θεωρείται το ντεμπούτο του Ιράκ στις εξελίξεις της περιοχής μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων το Δεκέμβριο και η ιρακινή κυβέρνηση παλεύει να δείξει πως μπορεί να πετύχει συνθήκες ασφαλείας για να φιλοξενήσει τους γείτονές της.

Το πλέον αιματηρό χτύπημα σημειώθηκε στην σιιτική πόλη Κερμπάλα όπου διπλή έκρηξη σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε 48.

Ακόμα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Κιρκούκ ενώ τριάντα τραυματίστηκαν.

Στο κέντρο της Βαγδάτης σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και είκοσι ένας τραυματίστηκαν.

Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στις πόλεις Baiji, Samarra, Tuz Khurmato, Daquq και Dhuluiya, όλες βόρεια της Βαγδάτης, και τη Χίλα και τη Λατιφίβα στο νότο.