Μια βελγική και μια ελβετική εφημερίδα γράφουν σήμερα ότι μερικά από τα παιδιά που τραυματίστηκαν στο μοιραίο λεωφορείο διηγήθηκαν ότι ο οδηγός ήθελε να βάλει ένα DVD ακριβώς πριν να συμβεί το τροχαίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βελγικής εφημερίδας Het Laatste Nieuws, λίγο πριν από το δυστύχημα, ο οδηγός ήθελε να βάλει ένα DVD στη συσκευή αναπαραγωγής.

«Αυτό διηγήθηκαν παιδιά που έχουν τραυματιστεί στους γονείς και στο νοσηλευτικό προσωπικό των ελβετικών νοσοκομείων στα οποία έχουν εισαχθεί» προσθέτει η εφημερίδα, χωρίς ωστόσο να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές.

Η Het Laatste Nieuws επικαλείται ωστόσο έναν υπεύθυνο της ελβετικής αστυνομίας, τον Ρενάτο Κάλμπερματεν, ο οποίος χαρακτηρίζει την υπόθεση αυτή «εικασία», επισημαίνοντας ότι οι εικόνες που ελήφθησαν από τις κάμερες μέσα στη σήραγγα δεν το επιβεβαιώνουν, μολονότι το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται από τους ερευνητές.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με αυτές τις ανώνυμες μαρτυρίες, ένας καθηγητής του σχολείου του Χέβερλι είχε πάει ένα DVD στον οδηγό λίγο πριν από το δυστύχημα.

Τις πληροφορίες αυτές εξασφάλισαν οι ειδικοί απεσταλμένοι της στην Ελβετία και η ελβετική εφημερίδα Aargauer Zeitung, προσθέτει η βελγική εφημερίδα.

«Μια μικρή στιγμή απροσεξίας μπορεί να έκανε το λεωφορείο να προσκρούσει στο κράσπεδο και ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος στη συνέχεια» επισημαίνει η Het Laatste Nieuws.

Το ενδεχόμενο ο οδηγός του λεωφορείου να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ήταν μια από τις πρώτες υποθέσεις που απορρίφθηκε από τους ερευνητές.

Η ελβετική δικαιοσύνη ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι διερευνά τρεις υποθέσεις: ένα τεχνικό πρόβλημα, ένα πρόβλημα υγείας του οδηγού και ένα ανθρώπινο σφάλμα.

Από τους 52 ανθρώπους που επέβαιναν στο λεωφορείο, οι 28 σκοτώθηκαν. Από αυτούς οι 22 ήταν παιδιά. Νεκροί είναι και οι δύο οδηγοί του λεωφορείου.