Ο πρώτος «άνδρας-μητέρα» της Μεγάλης Βρετανίας χώρισε από τον γκέι σύντροφό του, σε λιγότερο από ένα χρόνο από τη γέννηση της κόρης τους.

«Λέγαμε συνεχώς ότι δεν θα άλλαζαν οι ζωές μας, αλλά τελικά δεν είχαμε ιδέα για το τι λέγαμε» είπε ο σύντροφός του Jason.

Ο ομοφυλόφιλος Jason είχε σχέση έξι μηνών με τον Paul, ο οποίος είχε γεννηθεί κορίτσι αλλά ένιωθε άντρας, μέχρι την ημέρα που ανακάλυψε ότι είχε μείνει έγκυος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι ο Paul, ο οποίος είχε διατηρήσει τα γυναικεία αναπαραγωγικά του όργανα, είχε μείνει έγκυος γιατί πίστευε ότι τα χάπια τεστοστερόνης που έπαιρνε εμπόδιζαν τη σύλληψη.

Η κόρη τους γεννήθηκε το Μάρτιο του περασμένου έτους και η αλλαγή που έφερε στην ήδη… «μπερδεμένη» σχέση τους έγινε ανυπόφορη για τον 25χρονο Jason, ο οποίος αποφάσισε να φύγει από αυτήν.

«Η σχέση μας τελείωσε με άσχημο τρόπο. Δεν μιλάμε καθόλου, αλλά θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την κόρη μας. Θα γίνει ενός έτους την επόμενη εβδομάδα» πρόσθεσε.

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί μέσω ενός κοινού τους φίλου. Ο Paul, ο οποίος στα «χαρτιά» ήταν άντρας, μετακόμισε μαζί του σε ένα διαμέρισμα στα βόρεια της Αγγλίας.

Ο Jason ακόμη θυμάται τη μέρα που ο Paul του έδειξε το θετικό τεστ εγκυμοσύνης. «Σοκαρίστηκα και φοβήθηκα. Δεν καταλάβαινα πώς μπόρεσε να συμβεί, γιατί ο Paul έπαιρνε χάπια για να ενισχύσει την αρρενωπή του εμφάνιση. Όμως μου είπε ότι είχε ξεχάσει να τα πάρει, όσο ήταν διακοπές στη Φλόριντα. Ήμασταν πολύ ερωτευμένοι αλλά η αλλαγή στη ζωή μας ήταν τεράστια. Θα ήταν καλύτερο το να είχαμε προγραμματίσει να αποκτήσουμε παιδιά» είπε.

«Ο Paul σταμάτησε να παίρνει τα χάπια τεστοστερόνης με αποτέλεσμα οι ορμόνες του να “τρελαθούν”. Άρχισε να μοιάζει όλο και πιο πολύ με γυναίκα. Μεγάλωσε το στήθος του και η κοιλιά του φυσικά, ενώ άλλαξε και η μυρωδιά του. Εγώ ένιωθα ότι ως ομοφυλόφιλος ήμουν σε μια σχέση που δεν έπρεπε να είμαι και επειδή δεν ήθελα να τον αναστατώσω, καταπίεσα πολλά από αυτά που ένιωθα» πρόσθεσε ο νεαρός Jason.

Πριν από τη γέννηση της κόρης τους, το ζευγάρι απολάμβανε μια έντονα κοινωνική ζωή, ταξίδια στο Λονδίνο και το Παρίσι. «Η σχέση μας άλλαξε απότομα. Από νέοι και ξέγνοιαστοι που περνούσαμε συνεχώς χρόνο με τους φίλους μας, καταλήξαμε να μεγαλώνουμε ένα παιδί και μαλώναμε συνέχεια».

«Ο Paul δε θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Λέει ότι δε θέλει να γνωρίζουν όλοι ότι είναι transgender. Η κοινωνία όμως όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο ανεκτική και ελπίζω ότι μέχρι να μεγαλώσει η κόρη μας δε υπάρχει πια αυτό το “πρόβλημα”. Έχω νιώσει το ρατσισμό όσο μεγάλωνα επειδή ήμουν ομοφυλόφιλος και δε θέλω να το νιώσει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι της προσφέρεται αγάπη. Θα την στηρίξουμε σε όλα».

Ο Jason βλέπει την κόρη του μία φορά το μήνα, αλλά η σχέση του με τον Paul, ο οποίος συνεχίζει να παίρνει χάπια τεστοστερόνης, δεν έχει βελτιωθεί.