Υπουργός Εξωτερικών των Η.Α.Ε. για τον Ερντογάν: Οι πρόγονοί του ήταν κλέφτες

«Εσείς αξιολύπητοι που ήταν οι πρόγονοί σας όταν ο Φαχρεντίντ Πασάς προστάτευε την Μεδίνα;» απάντησε ο Σουλτάνος


ΚΟΣΜΟΣ
13:28
20/12/2017
Υπουργός Εξωτερικών των Η.Α.Ε. για τον Ερντογάν: Οι πρόγονοί του ήταν κλέφτες
loading

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπντουλάχ Μπιν Ζαϊντ Αλ Ναχιάν που σε ανάρτησή του στο twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησε τον Φαχρεντίντ Πασά, τον κυβερνήτη της Μεδίνα, κατά της εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ότι μεταξύ 1916 και 1919 διέπραξε εγκλήματα σε βάρος των ντόπιων και έκλεψε τις περιουσίες τους.

«Οι Τούρκοι έκλεψαν τα περισσότερα χειρόγραφα της βιβλιοθήκης της Μαχμουντίγια… Αυτοί είναι οι πρόγονοι του Ερντογάν και το παρελθόν τους με τους Άραβες μουσουλμάνους» έγραψε στο tweet ο ΥΠΕΞ των Η.Α.Ε.

Σε μια συνάντηση με τοπικούς άρχοντες στο προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, ο Ερντογάν απάντησε λέγοντας: «Εσείς αξιολύπητοι που μας δυσφημείτε, πού ήταν οι πρόγονοί σας όταν ο Φαχρεντίντ Πασάς προστάτευε την Μεδίνα;»

Τόνισε δε πως ο Πασάς ήταν στην Μεδίνα όχι για να κλέψει αλλά για να προστατέψει την περιοχή από την κατοχή και εισβολή με μόνο σκοπό να γίνει μάρτυρας (της θρησκείας).

Σύμφωνα με την Yeni Safak ο Φαχρεντίντ Πασάς ήταν ο διοικητής του Οθωμανικού στρατού και τελευταίος Οθωμανός κυβερνήτης της Μεδίνα και έγινε γνωστός ως «Ο λέων της ερήμου» για την γενναιότητά του. Υπερασπίστηκε μουσουλμανικές πόλεις από Αραβικές φυλές που συνεργάζονταν με τους Βρετανούς κατά των Οθωμανών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει